Microsoft се ориентира към чести обновления

Стив Балмър все по-често говори за бързи обновления на софтуера на Microsoft

Стив Балмър все по-често говори за бързи обновления на софтуера на Microsoft

Честите обновявания на софтуера ще станат норма за Microsoft, заяви наскоро Стив Балмър по повод пускането на Windows 8.1. Потребителите трябва да очакват бързи обновявания на Windows и другите платформи, допълни CEO-то на компанията.

В речта си в Сан Франциско Балмър често повтаряше думата „бързо” и няколко пъти подчерта, че Microsoft се движи по-бързо от когато и да било досега в стремежа си да пуска обновления и напълно нови продукти.

Очакваше се, че Microsoft ще премине към чести обновления, както това се случва при Mac OS X. Подобен подход е значителна промяна за компанията и има предимството, че разработчиците могат бързо да адаптират операционната система към променящите се нужди на пазара.

Предвид изявлението на Балмър, може да се предполага, че обновлението Windows 8.2 вече е на етап разработка. При запазване на сегашния темп, то би трябвало да излезе през следващата година.

Възможно е обаче концепцията да бъде силно променена, в резултат на реорганизации, целящи да превърнат Microsoft в компания за устройства и поддръжка.

На този етап дори топ мениджърите в Редмънт не са посветени в плановете на Балмър за радикални промени.

Коментар