Шесто издание на „Банкова IT академия 2013”

it academy 2013На 27.06-29.06 т.г. в хотел „Виа Понтика”, гр. Поморие, се проведе Шестото издание на технологичния форум за специализирани ИТ решения за финансовия сектор БАНКОВА IT АКАДЕМИЯ 2013, организиран от СИЕНСИС АД и Хюлет Пакард. Тази година дискусионната рамка на събитието беше темата: “ИТ реализъм или … как експертите чертаят бъдещето на ИТ инфраструктурата във финансовите институции и банки”.

В рамките на традиционния ИТ форум експерти от Хюлет Пакард България показаха най-новите специализирани технологии за високоскоростна свързаност и оптимизация, и управление на информацията и услугите в организации от финансовия сектор.

Специален гост от страна на Microsoft като концептуален лектор на събитието беше г-н Денис Вандерлип, Мениджър Финансови пазари за региона EMEA, който представи за първи път в България най-новите стратегии на Microsoft  за ИТ иновации във финансовия сектор или какви според Microsoft са новите тенденции за трансформация на каналите за комуникация с клиентите в тази сфера.

Участието на над 40 ИТ директори, експерти и системни проектанти, от всички големи български и международни банки и финансови институции, формира високо квалифицирана аудитория, в която бяха коментирани реални технически казуси и иновативни решения, които биха могли да бъдат приложими за организациите от Финансовия и Банков сектор.