САЩ добавят разпознаване на ирис в ID картите

Правителството на САЩ подготвя интеграция на биометрични данни в националните ID карти. По-конкретно, предвижда се идентификация по ирис (част от окото).

В проекта е ангажиран Националният институт за стандарти и технологии. Още този месец институтът трябва да представи предварителна версия на технологията, в съответствие с федералните стандарти за обработка на информацията.

По-рано разработката беше критикувана на заседание на Комитета за правителствени реформи. Мнозина експерти негодуваха от липсата на подробна техническа обосновка на проекта.

Новият документ за интеграция на биометрика в ID картите е изготвен в сътрудничество с федералните служби и ИТ общността и съдържа липсващата досега  техническа информация. Включени са инструкции за това как да се използва разпознаването на ириса като допълнителна опция в ID картите, както и процедури и формати за разпознаване на отпечатъци от пръсти, ирис и форма на лицето.

Предвижда се внедряване на специален компактен и стандартизиран формат на ирис, който ще осигури допълнителна сигурност на данните. Обемът на изображението, вграждано в картата, не трябва да превишава 3 килобайта.

Коментари по темата: „САЩ добавят разпознаване на ирис в ID картите”

добавете коментар...

  1. vj

    И сега вече избиха рибата .. в ириса има колосална информация. Включително и генетичния ти клон / раса от който произлизаш.

  2. User

    Изтрещяха тотално горките. Надминаха значително времето на Студената война

  3. Данаил

    В САЩ явно всеки е потенциален престъпник…

Коментар