Samsung ще конкурира Apple и в поточната телевизия

Samsung е новият собственик на технологията за поточна телевизия Boxee TV

Samsung е новият собственик на технологията за поточна телевизия Boxee TV

Samsung настъпва на пазара за поточна телевизия, където ще конкурира услугата Apple TV. Корейският гигант потвърди появилите си информации, че купува стартъпа Boxee, който предлага услуги в перспективния сегмент.

Срещу 30 милиона долара Samsung ще придобие не само активите на Boxee, но и нейните талантливи служители, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл. „Това ще ни помогне да подобрим потребителския интерфейс на свързаните [към интернет] устройства”, коментира представител на компанията.

Първоначално Boxee разработваше софтуер с отворен код за различни медийни устройства, но по-късно се посвети на телевизионните приставки.

Особен интерес за Samsung представляват облачната услуга Boxee Cloud DVR, както и фирменият потребителски интерфейс на Boxee.

И в момента Samsung разполага с няколко устройства от рода на Boxee. Предполага се, че основният мотив на компанията да извърши подобна сделка е възможността да придобие талантите на Boxee. Ползвайки техния ресурс, Samsung би могла да създаде продукти, които са по-добри от Apple TV.

Boxee вече съобщи, че от 10 юли ще прекрати поддръжката на облачната функция Cloud DVR. Това едва ли ще зарадва настоящите потребители на Boxee TV, на които остава само един уикенд да гледат любимите си програми.

Коментари по темата: „Samsung ще конкурира Apple и в поточната телевизия”

добавете коментар...

  1. (:

    1. Boxee освен на Apple TV, е конкурент и НА:

    “Nexus Q, Roku, Pop Box, Xbox 360 и Xbox One, WDTV; мисля дори PS3 и PS4 имат streaming.”
    (цитат от предишния ми пост)

    2. Samsung има и други продукти за streaming, направо интегрирани в собствените им телевизори, т.е. те ВЕЧЕ са на пазара, от няколко години. С Boxee НЕ навлизат на пазара, а по-скоро подсилват вече съществуващата такава позиция.

  2. MNSP

    Boxee е конкурентна на Apple TV

  3. Сам

    Несъмнено Самсунг и Епъл са главните конкуренти в мобилната индустрия. Двете компании са се хванали за гушите за патенти, плащат стотици милиони за адвокати, а санкциите са милиардни. Ходовете им се следят под лупа. Навлизането на едната в пазарна ниша на другата веднага предизвиква и съответните коментари. Така е, когато се сблъскват преки конкуренти, при това не кои да е, а двата водещи при смартфоните

  4. (:

    Ебаси просташкия почин винаги да се търси конфликт …

    Ето още продукти в категорията:

    Nexus Q, Roku, Pop Box, Xbox 360 и Xbox One, WDTV; мисля дори PS3 и PS4 имат streaming.

    Но, трябва да е задължително Apple vs Samsung. Т’ва селташко противопоставяне дори не тръгва от феновете на компаниите, вече съвсем се убедих. Тръгва си от продажни журналяги, да покажат 3 реклами в повече …

Коментар