GFI WebMonitor for ISA дава сигурност на бизнеса

Компанията GFI Software пусна нова версия на своя продукт Server, с което дава на администраторите цялостен решение за контрол над корпоративното използване на Интернет и върху това, което служителите изтеглят от мрежата.
GFI WebMonitor 4 увеличава продуктивността на служителите и повишава сигурността, докато в същото време поддържа оптимално използване на Интернет като средство за бизнес, посочиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор ЕООД, разпространител на продукта у нас.
Изследване, проведено от IDC показва, че до 40% от дейността на служителите не е свързана с работата и това включва изтегляне на музикални файлове, използване на сайтове за контакти като Facebook и за електронна търговия от рода на eBay, както разглеждане на страници в Интернет за лично забавление.
Достъпът до Интернет също така повишава риска от изтегляне на вируси, шпионски софтуер (спайуер) и нелегален софтуер. Такава дейност може да доведе до активиране на зловреден софтуер в системите на организациите и фирмите, което води до нарушаване на сигурността и загуба на данни.
Практичен метод за облекчаване на тези нежелани страни на корпоративната връзка към Интернет може да бъде инсталирането на GFI WebMonitor. Това решение дава на администратора пълен контрол над Интернет ресурсите за създаване на безопасно ползване на онлайн услугите, проактивно да предотврати рисковете от делегирани задължения, и, на свой ред, да постави по-високи нива на ефективност.
GFI WebMonitor for ISA Server е наличен в три варианта – WebFilter, WebSecurity и UnifiedProtection, като предлага на администраторите специфично или цялостно решение за управление на използването на Интернет ресурсите. Пакетът UnifiedProtection позволява безопасно разглеждане на Интернет страници чрез използване на много антивирусни модули. Решението повишава производителността чрез филтъра WebGrade URL Filter и управлява прилагането на политиките спрямо потребителите.
30-дневна пробна версия на трите версии е достъпна за изтегляне безплатно.
Официален сайт: http://www.gfi.com
Download: GFI WebMonitor 4 for ISA Server

Коментар