Топ експерт представя “божите заповеди” на рекламата

Едно от най-популярните имена в рекламата Боб Гарфийлд ще гостува на тазгодишния VIII фестивал на Асоциацията на рекламните агенции (АРА) по покана на vivatel. Събитието ще се състои от 12 до 15 септември 2007 г. в к.к. Албена., а срещата на влиятелния рекламен критик с българските му колеги и представители на рекламния бизнес ще се проведе на 15 септември 2007 г. от 11.00 часа в „Часът на vivatel” в рамките на фестивалната програма.
На Фестивала в Албена Боб Гарфийлд ще представи своя лекция на тема „Десетте Божи заповеди на рекламата”. Едноименната книга на анализатора вече е преведена и на български език.
 „Срещата с „най-страховитата фигура в света на маркетинга” ще даде възможност на колегите от бранша да сверят часовниците си, дискутирайки важни за тях въпроси с човека, който сам казва за себе си, че може да разбере веднага, с почти 100% гаранция дали една рекламна кампания ще бъде успешна или не”, каза Мария Тойчева, мениджърът „Маркетингови комуникации” на vivatel.
Според нея, българският рекламен бизнес е сред най-динамично развиващите се сектори и затова подобни срещи са не само вълнуващи, а полезни и необходими.
Целта на фестивала, който традиционно се провежда в Албена, е да направи обстоен преглед на постиженията на българската реклама през 2007 година и да отличи най-добрите сред участниците в отделните категории.
Боб Гарфийлд е влиятелен рекламен критик, колумнист, есеист и международен лектор. Седмичната му рубрика „Ад Ревю” в „Ад Ейдж” е в състояние да издигне до небесата или да сравни със земята всяка рекламна кампания. Известен е със своето осторумие и проницателност.
За него експертите твърдят, че познава рекламния бизнес по-добре от всеки друг. Книгата му „Десетте божи заповеди на рекламата” е преведена на десетки езици, позната е и на българската аудитория.

Коментар