Dell поглежда към носимата електроника

Вицепрезидентът на Dell Сам Бурд загатна за амбиции към пазара на носима електроник

Вицепрезидентът на Dell Сам Бурд загатна за амбиции към пазара на носима електроника

Dell, един от основните доставчици на компютри и цялостни ИТ решения, разглежда възможностите на пазара за носима електроника, стана ясно от изявление на вицепрезидента Сам Бурд.

Технологиите стават все по-малки и това е едновременно интересна и привлекателна тенденция, коментира Бурд пред Guardian, визирайки свят на много свързани устройства. Има обаче сериозни предизвикателства по отношение на цената и начина за постигане на наистина добро потребителско изживяване, допълва мениджърът от Dell.

Въпреки, че все още не е обявила план за продукти, насочени към пазара на носима електроника, компанията от Тексас се интересува от технологиите в тази област. В следващите пет години Dell очаква устройствата и техните формати да продължат да се променят. Нуждата от статични десктопи ще остане, но ще има и реална необходимост от мобилни устройства, коментира Бурд.

Според скорошен доклад на Gartner обаче, ръстът на пазара за носима електроника ще бъде по-бърз от очакванията на Dell. Тази година глобалните приходи от подобни устройства ще достигнат $1,6 милиарда, благодарение основно на джаджи за фитнес и здраве. Към 2016 г. пазарът ще нарасне до $5 милиарда, прогнозира анализаторската компания.

Носимата електроника се разглежда от наблюдателите на пазара и като ефективно средство за повишаване на разпознаваемостта и лоялността към бранда. Още тази година на пазара се очакват умни часовници от ИТ гиганти като Google и Apple.

Коментар