Intel прави по-защитени корпоративните РС

Intel разкри своята нова технология за vPro чипове, която трябва да направи персоналните бизнес компютри по-защитени. vPro представлява комбинация от процесор Core 2 Duo, чипсет и други елементи, обединени в платформа.
Първата технологична платформа на Intel беше Centrino, обявена през 2003 година. Оттогава компанията премина от създаване на отделни марки процесори и чипсети към обединяването им като взаимно свързани технологии, или платформи, с цел като цяло да бъдат продадени повече чипове.
Чрез новата платформа vPro ИТ мениджърите могат да включват и изключват десктоп персонален компютър, свързан към фирмената мрежа, дори когато хард дискът се е повредил или операционната система е заразена.
Освен това vPro може да помогне на фирмите да намалят разходите си, като им позволява безопасно дистанционно включване на хиляди компютри в мрежата при софтуерно обновление. По този начин не се налага на персонала по поддръжка да отива до всеки един компютър.
Характеристиките за сигурност на новата платформа vPro предоставят по-добра защита срещу софтуерни атаки на PC-тата в мрежата, филтър, защита от вируси и други заплахи.
Възможностите за дистанционно управление, като например поправяне на компютър с повреден хард диск, се поддържат и на безжични лаптопи, оборудвани с технологията Centrino Pro.
Сред производителите на десктопи и лаптопи, които използват Intel vPro и Centrino Pro, са гиганти като Dell, Hewlett-Packard и Lenovo.

Коментар