Софтуер на Xerox принтира с холограмен ефект

Технология на Xerox прави възможно отпечатването на документи с уникални изображения, които не могат да бъдат копирани или сканирани.
Новият софтуер GlossMark позволява принтиране с холограмен ефект на професионалните машини DocuColor 5000, DocuColor 7000, DocuColor 8000 и iGen3, съобщиха от компанията. Принципът на технология е в процеса на растеризация. В структурата на растера освен информацията за цветовете е кодирано и селективно гланцово покритие, без да се променя цветът.
Предимството на GlossMark е в това, че с помощта единствено на софтуер се отпечатва скрито изображение, което може да бъде видяно при промяна на ъгъла на осветяване.
Комбинацията от различни структури симулира пред наблюдателя комплексна картина, която изглежда сякаш е наложена върху оригиналния документ. Така се постига уникалност както на документа, така и на дизайна. 
GlossMark е технология, която няма аналог, твърдят от Xerox. Тя може да намери широко приложение в печатането на оригинални като дизайн и уникални като въздействие изображения. От друга страна, технологията осигурява защита на информацията и конфиденциалност, тъй като холограмата не може да бъде копирана или сканирана.
GlossMark може да бъде използван при отпечатване на билети, купони, ваучери, сертификати, дипломи и застрахователни полици. Опаковките на продуктите също могат да бъдат маркирани с GlossMarks, за да се предотвратят продажбите на фалшификати с името на съответната марка. Технологията е приложима и в маркетингови материали, като дизайнерски ефект, придаващ обемност и уникалност на изображението.
Изображения с холограмния ефект Glossmark могат да бъдат видяни при промяна на ъгъла на осветяване, но не и да бъдат сканирани или копирани, уточниха от Xerox.

Коментар