Samsung ще строи нова централа в Сан Хосе

Samsung планира да похарчи 300 милиона долара за нов централен офис в Сан Хосе, Калифорния. Проектът, възложен на архитектурното бюро NBBJ, трябва да бъде завършен през 2015 г.

Бъдещият офис на Samsung в сърцето на Силициевата долина

Бъдещият офис на Samsung в сърцето на Силициевата долина

Корейският гигант иска да затвърди имиджа си на иноватор във високите технологии и неслучайно инвестира в Силициевата долина. Централата на компанията в САЩ, която и в момента е в Сан Хосе, се намира в близост до Apple, Google, Intel, Cisco и други големи имена в ИТ индустрията, съобщи TechCrunch.com.

Проектът представлява сложен комплекс от постройки, вкл. централен офис на 10 етажа с капацитет 2000 служители, закрит многоетажен автопарк, битова сграда, множество кафенета и площадки за спорт.

Междинни озеленени етажи ще разделят работните помещения в 10-етажната постройка

Междинни озеленени етажи ще разделят работните помещения в 10-етажната постройка

Дизайнерите залагат на метал, стъкло и теракот, а преходите между отделните зони представляват своеобразни вътрешни дворове. Между всеки два работни етажа ще има преходни озеленени етажи. В основната сграда са предвидени три такива етажа с цел тясна връзка с природата.

Във вътрешните дворове проектантите ще разположат кафенета, фитнес център и произведения на изкуството – там ще се срещат служителите помежду си и с гостите. Някои от заведенията ще бъдат отворени и за външни посетители.

Комплексът ще отговаря на най-новите екологични стандарти. Слънчева инсталация на покрива ще обезпечи възобновяема енергия, а стените със специална конструкция ще предпазват от нагряване, пестейки електричество за климатици. Големи прозорци на външните стени ще осигурят изобилие от естествена светлина.

Коментар