iPhone вече комуникира пълноценно с PC-то

Нашумелият iPhone на Apple вече има достъп до файлове и имейли, намиращи се на домашното PC, а скоро същата възможност ще получат и потребителите на Mac. Компанията WebEx планира да пусне обновена версия на своя софтуер за дистанционен достъп WebEx PCNow 3.0, който ще позволи на потребителите на iPhone да проверяват своя Outlook имейл, както и да виждат файлове, съхранявани на техните отдалечени Windows компютри.
Потребителите ще получат ефективен достъп до своите десктопи по всяко време и от всяко място чрез своя iPhone, твърдят от WebEx. Софтуерът PCNow позволява дистанционен достъп PC-до-PC и телефон-до-PC. Неговите потребители могат да търсят своите десктоп файлове, Outlook контакти, календарни вписвания, имейл съобщения и други видове документи чрез уеб браузър.
PCNow може лесно да споделя файлове, открити чрез дистанционни търсения. Освен това софтуерът позволява на потребителите да правят VoIP обаждания чрез SkypeOut на отдалечения компютър, дори когато локалните устройства, използвани за дистанционен достъп, не поддържат мобилния клиент Skype.
PCNow поддържа и широка гама от взаимодействия с Outlook. Потребителите могат да четат, отговарят, препращат или трият имейл съобщения, като всяка промяна ще се отрази на дистанционния компютър, използващ Outlook.
В момента безплатно може да се използва 30-дневна пробна версия на софтуера. PCNow струва $13 на месец за един компютър и $15 на месец за две или повече РС. От WebEx обещават да пуснат версия на софтуера си за Mac OS X по-късно през тази година.

Коментар