Apple замисля безплатен офис пакет iWork

Apple може да зарадва потребителите на iOS устройства с безплатен iWork

Apple може да зарадва потребителите на iOS устройства с безплатен iWork

Офис пакетът за мобилни устройства iWork, в състава на който влизат текстов редактор, електронна таблица и приложение за презентации, може да стане безплатен.

В момента всяко приложение от iWork – Pages, Numbers и Keynote – струва по 10 долара, а общо целият пакет – 30 долара.

При първо влизане в App Store от операционната система iOS 7 обаче Apple предлага на потребителите да си свалят безплатно iWork и пакета iLife, който сега също е платен и включва приложения Garage Band, iPhoto и iMovie, съобщи 9to5mac.com.

iOS 7 е достъпна в момента само за разработчици. Финалната версия на операционната система се очаква през есента на 2013 г. На юнската конференция за разработчици (WWDC 2013) Apple показа облачна версия на iWork, след което се появиха информации, че пакетът ще стане безплатен. Аналогични продукти предлагат конкурентите на Apple – компаниите Google и Microsoft.

Преди около месец Microsoft представи версия на своя популярен Office пакет за мобилни устройства под управление на iOS. Новият продукт е достъпен за смартфони iPhone и медийни плейъри iPod touch с iOS 6.1 и позволява на потребителите да преглеждат, създават и редактират документи във формати за Word, Excel и PowerPoint.

Екранът, на който се вижда предложението на Apple за безплатно сваляне на приложенията от iWork

Екранът, на който се вижда предложението на Apple за безплатно сваляне на приложенията от iWork

Коментари по темата: „Apple замисля безплатен офис пакет iWork”

добавете коментар...

  1. mac

    Въпросът е дали е безплатен при ъпдейт на iOS7 за устройствата, или само за новите 5S и 5C

  2. ios7

    истина е, не е лъжа

  3. Stenly

    Началният екран при зареждане на операционна система iOS 7 обаче предлага на потребителите да си свалят безплатно iWork и пакета iLife, който сега също е платен и включва приложения Garage Band, iPhoto и iMovie.

    Това са ПЪЛНИ глупости! Моля ви, не преписвайте без да проверите! Ако искате да инсталираме с девелопърски акаунт една iOS7 ? В момента тече бета на офис пакета в iCloud което е безплата облъчна услуга за всички потребители на iOS и OSX.

Коментар