Южна Корея строи уникален цифров град

Без аналог в света ще бъде новостроящ се град в Южна Корея. С проекта и строителството на цифровия Ню-Сонгдо се е заела компанията Gale International.

Електромобили и машини с водородни двигатели ще се включват към единна градска мрежа. Пневматични инсталации ще отвеждат битовите отпадъци директно до метанов завод, който ще произвежда гориво за двигателите.

Интелигентни пътни сигнализации ще се променят автоматично, в зависимост от автомобилния и пътническия потоци. Ню-Сонгдо ще бъде и място за тестване на нови градостроителни концепции в небивали размери, разкри Tom’s Hardware.

У дома, жителите на цифровия град ще имат бърз достъп до информация, както и възможност да въвеждат такава чрез екрани по стените.

Колите ще бъдат общи. По улиците на града ще има 10 000 хиляди водородни електромобила. Всеки жител ще може да ги ползва, чрез своята персонална карта.

Тези и много други възможности ще ползват жителите на уникалния град – един експеримент, който може да промени из основи живота на съвременния човек.

Коментар