Apple и VW планират бъдещия i-автомобил

Автомобил iCar, направен от Volkswagen, може да се окаже следващата стъпка от плановете на Apple за световно iLife господство. Преди няколко дни шефът на компютърната компания Стив Джобс се срещна със своя колега от автомобилния производител. В Калифорния двамата са обсъждали идеи за съвместни проекти, макар че все още няма конкретни обявления, съобщи dailytech.com.
Експерти от индустрията смятат, че Apple и VW могат да работят по “iCar” или по някакъв вид автомобилен проект, който ще включва значителен брой медия устройства в периферната функционалност на колата.
В момента компютърната фирма си сътрудничи с много автомобилни производители, включително и VW, за да достави iPod връзки като опция за новите коли. Превозните средства с подобни връзки могат автоматично да се свържат с iPod-а и да пуснат запазената музика посредством интерфейса и звуковата система на автомобила.
През последните години се наблюдава сериозно развитие в разработката на коли с внедрени технологии за потребителска електроника и компютри. По-рано през тази година, на изложението CES 2007 в Лас Вегас, Бил Гейтс заяви, че Microsoft ще внедри своя софтуер Auto в колите на Ford, Lincoln и Mercury.

Коментар