Нов браузър Firefox се прицелва в студентите

Версия на браузъра Firefox за студенти пусна разработчикът Mozilla. Освен самия браузър, версията включва и три допълнения, които трябва да осигурят комфорт на студентите при сърфиране в интернет.
С помощта на разширението FoxyTunes студентите ще могат да управляват мултимедийни плеъри директно от екрана на браузъра. Функцията поддържа Windows Media Player, Winamp, iTunes, Media Player Classic и други плеъри за Windows и Linux.
Инструментът Zotero пък служи са търсене, съхранение и цитиране на различни източници в интернет. Третото допълнение, StumbleUpon, се явява социален плъгин, който съветва студентите да посетят интересни сайтове.
По последни данни на OneStat, делът на Firefox е 12.72%. Браузърът с отворен код  е най-популярен в САЩ, Канада, Германия, Италия и Белгия.

по темата: „Нов браузър Firefox се прицелва в студентите”

добавете коментар...

  1. Делян Делчев

    Забравих да кажа че останалите 65% не са IE, той в момента е 55-56%, останалите се делят между Safari, Konqueror, Opera и Embedded browsers

  2. Делян Делчев

    Удивителни са тези статистики на OneStat при условие, че статистиките на няколко сайта (w3schools, yahoo, google analyser и в частност моят блог като съвсем трето нещо) съвпадат с разлика от 2-3 единици и показват около 35% присъствие на Firefox като употреба. То нараства плавно с около 0.5% на месец. За под 20% не се говори от 2 години за Firefox

Коментар