МДААР събира мнения по проект за е-услуги

Министерството на държавната администрация и административна реформа (МДААР) публикува на сайта си описание и техническо задание по проект „Интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво и предоставяне на публични услуги”.
МДААР ще събира мнения по проекта до вторник, 4 септември, когато Николай Василев ще свика среща на представители от държавни администрации и водещи браншови организации.
Проектът е свързан със задачите, които Законът за електронно управление поставя пред МДААР, и е фокусиран върху разработката и внедряването на електронни административни услуги от най-високото (транзакционно) ниво, както в централната, така и местната администрация.
Друга важна задача, която ще решава проектът, е доизграждане на системите на е-правителство и осигуряване на тяхната структурна и функционална надеждност.
Със стартирането на настоящия проект се преминава към следващ етап на развитие на електронно правителство, посочват от МДААР. Основните проекти на предходния етап – изпълнението на Интеграционна система на електронното правителство (ИСЕП) и Пилотна интеграционна система за електронна област (ПИСЕО) завършиха и ще бъдат представени на обществеността този месец.

Коментар