Dell изненада анализаторите с високи резултати

Dell изненада анализаторите с представянето си през второто тримесечие на фискалната 2008 година, като обяви печалба в размер на $733 милиона. Причина за увеличените постъпления на компютърния гигант са по-ниските цени на компонентите, което е дало тласък на печалбата да нарасне от $502 милиона през Q1 на $733 милиона през Q2, писа dailytech.com.
На американския пазар Dell регистрира силни продажби, благодарение на повечето ритейлъри, като например веригата Wal-Mart, която започна продава PC-та и лаптопите на компанията.
Майкъл Дел, изпълнителният директор на втория по големина компютърен гигант в света, каза, че макар и неговата фирма да е направила прогрес към поставените си цели, тя все още се намира в ранните фази на трансформиране на своите структура, разходи и операции.
Но дори и с увеличението на своите продажби и печалба, компанията продължава да губи пазарен дял от Acer и Hewlett-Packard, двата най-големи нейни конкурента на американския пазар.
Пазарът се насочва към мобилността и Dell, наред с другите производители, отговаря на тази тенденция. В края на юни компанията пусна две нови линии лаптопи с уникални цветове. През следващата седмица се очаква и Dell, и HP да представят нови серии лаптопи и десктопи.

Коментар