Верига за рециклиране на тонери ще отвори 20 магазина у нас

Австралийската верига за продажба на офис консумативи Cartridge World планира бързо разрастване в България. Компанията ще открие над 20 магазина, които ще предлагат на местните потребители рентабилен начин за рециклиране и повторно използване на тонери за факс машини и принтери. Освен това Cartridge World ще насочи усилията си към разрастване на франчайзинговата си мрежа в страната, съобщиха от компанията.

Дейността на веригата у нас се ръководи от гръцкото поделение на Cartridge World, което отговаря още за развитието в Италия и страните на Балканския полуостров.

„През есента на миналата година открихме първия си магазин във Варна, а през юли тази година разширихме присъствието си в България чрез отваряне на магазин в София”, заяви Димитрис Пафлиотис, който отговаря за развитието на франчайз веригата на австралийската компания за региона.

“По наше мнение пазарът в страната предоставя много големи възможности за развитие на веригата. В момента водим преговори с частни лица и компании, които са проявили интерес да разпространяват продуктите на Cartridge World”, добави той.

Cartridge World има двадесетгодишен опит в презареждането и преработката на празни тонер касети за принтери, факс апарати и копирни машини. Компанията твърди, че предлага на бизнеса до 50% намаляване на разходите за тонери. Нейното портфолио включва съвместими мастиленоструйни касети със собствената марка Cartridge World с гаранция 100% за връщане на парите.

Освен че подпомага опазването на околната среда, рециклирането на касети също така създава работни места, посочиха от компанията. На една лазерна касета, изхвърлена на сметище, й трябват до 450 години, за да се разгради. Само за 12 месеца рециклирането на касетите може да спести 4.3 милиона литра петрол в страна от  22 милиона души, твърдят от Cartridge World.

Коментар