Sony “разходи” новите си уокмени из страната

Усъвършенствани аудио технологии на Sony могат да се видят все още днес в демо-камион на Sony, разположен при НДК. Най-новите модели на компанията бяха представени на демонстрационната обиколка из страната, която започна на 20 август и приключва на 3 септември в София.
Това лято Sony анонсира Walkman продукти от ново поколение – с усъвършенствани функции и разширени възможности за аудио и видео възпроизвеждане. Демонстрациите у нас включваха видео MP3 Walkman от серията NW-A800, MP3 плеъри Walkman от серията NW-E010, NWD-B100 и автомобилната стерео система MEX-BT2500 с вградена Bluetooth функционалност.  
NW-A800 възпроизвежда MP3 и видео филми на широк 2-инчов цветен LCD екран. Уокменът е достатъчно малък, за да се побере в чанта или джоб, с QVGA (320×240 пиксела) ТFT LCD екран, който предлага високи яснота, контраст и цветно възпроизвеждане. Видеозаписът може да се гледа на екрана както хоризонтално, така и вертикално. NW-A800 се предлага с 2 GB, 4 GB и 8 GB памет и в четири цветови вариации: виолетово, черно, бяло и розово.
NW-E010 предлага MP3 възпроизвеждане, пряка USB връзка и 3-реден OLED цветен дисплей. Със своя компактен и елегантен дизайн, плеърът може да побере в джоба или в чантата. Достъпни са модели в пет атрактивни цвята – виолетово, синьо, розово, златно или черно. В техническо отношение NW-E010 е наследил аудио качеството на водещите модели от серията Walkman. Гордост за модела са Clear Audio технологиите – Clear Bass и Clear Stereo, които осигурява кристално чиста музика, по думите на Sony. 3-редовият цветен LCD дисплей прави навигацията в менюто много лесна.
Свалянето и слушането на музика е улеснено максимално от USB 2.0 интерфейс. Достатъчно е потребителят да вкара NW-E010 в USB входа на компютъра, без нужда от допълнителни кабели. Докато е свързан с компютъра, плеърът ще се зарежда чрез удобната функция, която за 3 минути осигурява енергия за 3 часа възпроизвеждане. Цял час зареждане гарантира до 30 часа музика.
Достъпни са 3 модела на NW-E010, съответно с 2 GB, 4 GB и 8 GB памет. Животът на батерията е приблизително 30 часа при ATRAC формат (132 kbps) и 28 часа при MP3 възпроизвеждане (128 kbps), по данни от Sony.
NWD-B100 позволява слушане на музика у дома без кабели и софтуер, посредством пряка USB връзка и колоните на Sony мини/микро система. Файловете могат да бъдат изтеглени директно чрез USB връзка от NWD-B100 към уредба (могат да бъдат изтегляни само музикални файлове със същите кодеци, каквито са на мини/микро системата). NWD-B100 се поддържа от Sony hi-fi системи DHC-AZ33D, CMT-U1BT, CMT-U1, CMT-DH5BT, CMT-HX5BT, CMT-HX3 и CMT-BX3.
Удобният за използване софтуер за автоматичен трансфер, вграден в NWD-B100, прави много лесно зареждането на уокмена с цифрови мелодии. Свързвайки се към USB порта на компютъра, посредством USB 2.0, без никакви кабели, моделите от серията NWD-B100 автоматично ще потърсят и копират MP3 и WMA файловете в папката My Music на РС-то или определената от потребителя музикална папка.
С капацитет от 1 GB, NWD-B103/B103F може да съхранява до 660 песни (ри 49 kbps, докато 2-гигабайтовият модел NWD-B105/105F достига до невероятните 999 песни. МР3 възпроизвеждането е ясно и динамично, а 6-режимен еквалайзер за фина настройка допълва удоволствието.
NWD-B103F/B105F могат да записват радио предавания от вградения FM тунер. Всички модели от серията NWD-B100 могат да се използват и катоджобен диктофон посредством вградения микрофон.
MEX-BT2500 е нова автомобилна стерео система с вградена Bluetooth функционалност. От гледна точка на безопасността, стилният модел предоставя hands-free решение, за да могат шофьорите да слушат любимата си музика, като използват Bluetooth мобилен телефон.
Walkman моделите на Sony с Bluetooth и всички останали персонално аудио модели могат да станат съвместими с Bluetooth посредством Sony TMR-BT10 Bluetooth, който се включва директно към изхода за слушалки на аудио плеъра.
MEX-BT2500 поддържа A2DP за възпроизвеждане на висококачествено цифрово аудио през Bluetooth връзка. Това означава, че музиката, съхранена на A2DP мобилен телефон (или всеки друг продукт с необходимата A2DP поддръжка), може да се слуша безжично през колоните на колата. Това е единственото решение за истинско hi-fi цифрово музикално възпроизвеждане в автомобила, твърдят от Sony.

Коментар