Sony България работи благотворително за социална институция

За пета поредна година Sony България работи благотворително в полза на социална институция. В петък служителите на компанията се включиха в боядисването и освежаването на инвентара в центъра за безнадзорни деца “Вяра, Надежда и Любов” в кв. Надежда в София.

Sony България помага за трета година на дома. През изминалите година екипът се е включвал с труд в полза на Детския пред и пост-трансплантационен център за чернодробни трансплантации в София, и с работа по боядисване и почистване на Докторската градина в София.
“Денят на благотворителния труд се е превърнал в традиция и дългосрочен ангажимент за нас. Радваме се, че можем да помогнем на дома, и се надяваме примерът ни да бъде последван и от други компании.”, коментира Ангел Кугийски, мениджър “Бизнес развитие” за България, Македония и Албания, SonyCE
Инициативата на Sony България е част от световния Ден на благотворителния труд на Sony, в който служителите на компанията работят в полза на обществото.
Детският център “Вяра, Надежда и Любов” в квартал “Надежда” е дневен център и нощен приют за временно настаняване на деца от улицата на възраст между 3 и 16 години. Центърът е основан през 1995 г. и досега е посетен от над 800 деца.
Sony произвежда аудио, видео, комуникационни и информационни продукти и технологии за потребителските и професионални пазари в цял свят. С бизнес в областта на музиката, филмите, игрите и онлайн обслужването, Sony е уникално позиционирана като една от водещите марки за цифрово забавление в света. Sony отчете консолидирани годишни продажби в размер на 55.83 милиарда Евро (8,296 милиарда йени) за приключилата на 31 март 2007 г. финансова година, базирано на среден пазарен курс на йената за същия период от 148.6 йени към 1 Евро. Sonyима около 163 000 служители в цял свят.
В Европа Sony Group отчете консолидирани годишни продажби в размер на 13.71 милиарда Евро (2,038 милиарда йени) за приключилата на 31 март 2007 финансова година. Sony Европа, със седалище в Sony Center на Potsdamer Platz в Берлин, отговаря за електронния бизнес на фирмата в Европа и отчете консолидирани продажби възлизащи на 9.12 милиарда Евро за същия период.

Коментар