Apple реагира на инцидента с iPhone

Apple обяви готовност да съдейства на китайските власти в разследването на смъртта на китайка, докато разговаряла по iPhone

Apple обяви готовност да съдейства на китайските власти в разследването на смъртта на Ма Аилун, докато разговаряла по iPhone

Apple излезе с официален коментар за инцидента с 23-годишно момиче от Китай, загинало при токов удар по време на разговор с iPhone 5, докато смартфонът се зареждал.

“Дълбоко сме опечалени от новината за тази трагедия и изразяваме нашите съболезнования на семейството на Ма”, се казва в изявление на Apple. Корпорацията е готова да сътрудничи на следствието за изясняване на подробностите около инцидента, предаде Блумбърг.

В момента китайските власти разследват смъртта на Ма Аилун, съобщи Синхуа. Полицията потвърди, че смъртта е настъпила от токов удар, но обстоятелствата още не са изяснени.

Подобни инциденти са се случвали и друг път, но обикновено с некачествени телефони и зарядни устройства. Сестрата на Ма Аилун твърди, че фаталният смартфон е купен от Apple и използван само с оригинално зарядно.

Коментар