HP пусна на българския пазар малък и лек ноутбук

Лидерът на световния пазар за компютри Hewlett-Packard пусна у нас своя най-малък и лек бизнес преносим компютър с интегриран оптичен драйв. Новият свръх-тънък HP Compaq 2510p съчетава традиционната производителност на лаптоп и гъвкавостта на джобен компютър.
Моделът използва иновационен Illumi-Lite дисплей за по-ниско тегло и пестене на енергия. Тежи едва 1,29 кг и е създаден да бъде непрекъснато с потребителите, без да им натежи.
Compaq 2510p може да бъде конфигуриран с интегриран оптичен драйв за максимална продуктивност или без такъв, когато мобилността е приоритет. Процесорът Intel Core2 Duo Ultra Low Voltage и технологията Intel Centrino Pro1 спомагат за намаляване на консумацията, управление на компютъра от разстояние и активна защита.
12.1-инчовият дисплей Illumi-Lite прави компютъра тънък и лек, като в същото време удължава времето на живот на батерията с 90 минути, в сравнение с лаптопите със стандартен LCD дисплей. HP Compaq 2510p също така предлага и три възможности за избор на батерия, в зависимост от нуждите на потребителите.
Моделът може да се свързва към Интернет чрез технологията HP Broadband Wireless. Новият лаптоп включва и усъвършенствани технологии за сигурност, като Drive Encryption за HP ProtectTools – криптиране, което не позволява четене на твърдия диск, в случай че преносимият компютър или твърдият диск бъдат изгубени или откраднати.
HP Compaq 2510p е разработен така, че максимално да улесни ежедневната работа на потребителите с помощта на приложения като HP QuickLook. Потребителите могат да увеличат своята производителност, като с натискане само на един бутон проверяват електронната си поща, списъка с контактите или календара, независимо дали устройството е включено или не. Интегрираните технологии като HP DuraKeys, HP DuraFinish и HP 3D DriveGuard осигуряват необходимата защита на HP Compaq 2510p.

Коментар