Intel инвестира в жестово управление

Intel даде 40 милиона долара за израелския стартъп Omek и неговите технологии за жестово управление

Intel даде 40 милиона долара за израелския стартъп Omek и неговите технологии за жестово управление

Intel купи израелската фирма Omek Interactive, специализирана в разработката на софтуер за разпознаване на жестове. Сделката е на стойност 40 милиона долара.

След финализиране на покупката, служителите на Omek ще преминат на работа в изследователския център на Intel в Хайфа, Израел, съобщи Geektime.com.

С тази сделка процесорният гигант цели да повиши възможностите си в областта на изчисленията, базирани на възприятия, коментират представители на Intel. Подобни технологии се използват при създаване на интуитивни интерфейси, основани на жестове и гласово управление.

Израелският стартъп привлече инвестиции в размер на 14 млн. долара, от които 7 млн. долара даде фондът Intel Capital. Компанията разработва технологии за взаимодействие на човека с компютрите с помощта на жестове.

Използвайки триизмерни камери и специални датчици, системата на Omek може да разпознава движения на ръката на човека от разстояние 10 см, да изпълнява безконтактни команди и да създава интерактивни 3D модели на наблюдаваните хора и предмети.

На изложението CES 2013 през януари тази година компанията показа жестово управление в среда на Windows 8. Обикновеният контролер Kinect, който разпознава движение на човешка ръка, също може да работи под управление на Windows 8.

Коментар