Откриха поръчка за е-правителство в три териториални центъра

Стартира процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво и предоставяне на публични услуги”, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административна реформа (МДААР).
Поръчката включва разработка и внедряване на услуги в електронен вид и осигуряване на интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво. За целта ще бъдат изградени три териториални центъра на електронното правителство – в София, Сливен и Варна.
Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 22 октомври 2007 г. Документацията по обществената поръчка е достъпна в .pdf файл.
Изпълнението на проекта е предвидено в рамките на три години, като ще се реализира на три етапа.
Проектът цели да намали административна тежест чрез по-ефективно организиране на дейностите, намаляване на разходите по обслужване в дългосрочен план и по-голяма прозрачност при обслужването. Ще се преследва също по-добра координация между звената в рамките на административната структура и между отделните административни структури, както и по-добра комуникация и обратна връзка с потребителите.

Коментар