Nokia намали петкратно чистата си загуба

Стивън Елоп обеща печалби на акционерите в Nokia след сделката по изкупуване на дела на Siemens в съвместното им предприятие Nokia Siemens Networks

Стивън Елоп обеща печалби на акционерите в Nokia след сделката по изкупуване на дела на Siemens в съвместното им предприятие Nokia Siemens Networks

Nokia намали чистата си загуба за първото полугодие с 4,7 пъти до 499 млн. евро, сочи корпоративният отчет. Загубата от една акция на финландската компания е 0,13 евро за периода януари-юни 2013 г., в сравнение с 0,63 евро за първото полугодие на миналата година.

Приходите за шестте месеца възлизат на 11,54 млрд. евро, бележейки спад от 22% спрямо периода януари-юни на 2012 г.

В рамките на второто тримесечие чистата загуба на Nokia е намаляла 6 пъти до 227 млн. евро. Загубата на акция за периода април-юни е 0,06 евро, спрямо 0,38 година по-рано. Приходите за тримесечието са намалели с 24% до 5,69 милиарда евро.

“Надявам се, че със скорошното ни решение да изкупим 50% от Nokia Siemens Networks, ще помогнем на нашите акционери да повишат печалбите си. Ще се стремим да укрепим Nokia Siemens Networks като независима компания”, заяви главният изпълнителен директор Стивън Елоп.

Наскоро компанията обяви, че изкупува дела на Siemens в джойнт венчъра Nokia Siemens Networks за сумата от 1,7 милиарда долара. Бизнесът с телекомуникационно оборудване носи съществени приходи на Nokia и при очертаваща се стопроцентова собственост върху досегашното съвместно предприятие приходите й ще тръгнат нагоре.

Коментари по темата: „Nokia намали петкратно чистата си загуба”

добавете коментар...

  1. Bullstar

    С.Илъп – глупак…нее много бъркате. Хич не е глупак. Така да изтрещиш най големия производител в мобилния бранш (до 2011) , хич не е лесно.
    Просто оказа се че човека изобщо не е и напускал Майкрософт и до ден днешен работи за тях , а не за Нокия
    Р.Р. – С.Илъп дйде в Нокия от Майкрософт – там беше шеф на подразделението МС Офис.

  2. Леля ми

    Тим Кук е бавен убиец- като отрова, която действа с години. Този тук, е като торнадо на глупостта. Може в мноого дългосрочен план(5-10 години) да се окаже прав, но това коства на над 20 000 души работата и спад на акциите на компанията с около 4000% в рамките на 2 години. С цялото ми уважение Тим Кук не е способен на такива поражения :).

  3. чичо ти

    Аз пък мислех, че е Тим Кук, но явно липсата на фантазия и визия е незъможно да се монополизират от един човек.

  4. Някой

    Този тип, е най-куция СЕО в историята на тех индустрията, надминавайки дори гений като Лео Апотекър.

Коментар