Ascend P6 излиза у нас в края на юли

Руки Лиу, изпълнителен директор на „Хуауей Технолоджис България”, показва за първи път в Източна Европа новия смартфон Ascend P6

Руки Лиу, изпълнителен директор на „Хуауей Технолоджис България”, показва за първи път в Източна Европа новия смартфон Ascend P6

Huawei Ascend P6, най-тънкият смартфон в света, излиза на българския пазар в края на юли, стана ясно днес при представяне на модела в София.

Изпълнен в метален корпус със заоблени ъгли, Ascend P6 е дебел едва 6,18 мм и тежи 120 грама. Моделът разчита на четириядрен процесор с тактова честота 1,5GHz.

Ascend P6 работи под управление на Android 4.2.2 и може да се персонализира с интерфейса Huawei Emotion UI

Ascend P6 работи под управление на Android 4.2.2 и може да се персонализира с Emotion UI

4,7-инчовият сензорен дисплей поддържа висока резолюция (HD) и идва с технология MagicTouch, благодарение на която потребителите могат да управляват устройство дори и с ръкавици.

Предната камера има резолюция 5 мегапиксела и възможност за разпознаване на лица. Задната 8-мегапикселова камера с бленда BSI F2.0 и макрорежим 4 cm позволява 1080p Full HD видеозапис и възпроизвеждане.

Huawei Ascend P6 ще се предлага в няколко цвята от края на юли

Huawei Ascend P6 ще се предлага в няколко цвята от края на юли

Смартфонът работи под управление на Android 4.2.2 и може да се персонализира с интерфейса Huawei Emotion UI, който отразява предпочитанията на над 5 милиона потребители. В новата версия са добавени възможност за панорамните снимки и функция за разпознаване на лица от снимки.

Huawei Ascend P6 ще се предлага в черно, бяло и розово, в комплект със защитни силиконови калъфи в същия цвят. На българския пазар телефонът излиза в края на юли на цена от 19,90 лв. на месец с двугодишен договор за тарифен план MaxiCall XXL на Виваком.

„Европа е приоритетен пазар за Huawei, а Ascend P6 е само началото за постигане на целта ни да бъдем най-добрата марка за мобилни телефони в света до 2015 г.”, заяви на пресконференцията в София Руки Лиу, изпълнителен директор за „Хуауей Технолоджис България”.

Коментар