Vodafone купува немски ТВ оператор за 7,7 млрд. евро

vodafone - ins

Vodafone търси бърза сделска с Kabel Deutschland, за да подобри резултатите си в Европа

Телеком гигантът Vodafone Group ще приключи до края на годината покупката на най-големия немски оператор на кабелна телевизия Kabel Deutschland Holding AG.

Vodafone бърза със сделката, тъй като бизнесът й в Европа не върви толкова добре, както в предишни години, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

Купувайки Kabel Deutschland, компанията се надява да разнообрази дейността си в условия на намаляващи приходи от услуги, които осигуряват две трети от постъпленията на оператора.

Наскоро Vodafone съобщи за 3-процентен спад на продажбите в Северна и Централна Европа, откъдето идва основната част от приходите й. Бизнесът на телеком оператора в Южна Европа пък бележи спад с 14%.

В последните години Европа оказва силно негативно въздействие на финансовите показатели на компаниите. Този натиск върху приходите може да бъде компенсиран с подем на бизнеса в Индия, Африка и САЩ.

Vodafone ще даде 7,7 милиарда долара за Kabel Deutschland. Сделката ще роди най-големия телекомуникационен оператор на интегрирани услуги с прогнозни приходи в Германия в размер на 11,5 млрд. евро.

Коментар