Стартира търг за ИТ на граничните пунктове

Обществена поръчка за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия откри Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Търгът предвижда доставка на 12 сървъра, в комплект с други устройства и 200 броя устройства за непрекъсваемо захранване (UPS-и) за осигуряване работата на информационната система. Тя е по проект „Интегрирана локална система за обработка чрез единен фиш" и е в процес на въвеждане на 11 сухопътни ГКПП – външни граници за ЕС.
Целта е да се осигури постоянна и надеждна работа на системата, в това число и архивиране на данни в рамките на всяко едно ГКПП, за да бъдат улеснени преходът през пунктовете, контролът и плащането по системата на "едно гише", както и да се гарантира събираемостта на държавните вземания, посочиха от МДААР.
Същата обществена поръчка има за цел да осигури и 6 мултимедийни монитори, които са част от втора обособена позиция. Те са предназначени за осигуряване на проекти на МДААР, свързани с безхартиено заседание на Общински съвет и Система за централизирано наблюдение и контрол на системите на ИСЕП.
Крайният срок за подаване на документи е 17 часа на 1 октомври 2007 г. Цената на тръжната документация е 240 лв. Гаранцията за участие в търга е 1500 лева за кандидатите за доставка на сървърни системи, 300 лева за доставка на монитори и UPS устройства или общо за двете позиции – 1800 лева.

Коментар