Samsung е близо до договор с ФБР

Samsung е на път да стане доставчик на ФБР и военните на САЩ

Samsung е на път да стане доставчик на ФБР и военните на САЩ

Samsung e близо до подписване на договор за доставка на устройства за ФБР и Военно-морския флот на САЩ, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

През май т.г. Пентагонът одобри използването на мобилни устройства с марката Samsung от американските военни, наред с iPhone и iPad на Apple и канадските BlackBerry.

Подготвяният в момента договор ще е първият за корейската компания с държавни ведомства на САЩ след одобрението от Пентагона.

Samsung вложи сериозни усилия, за да пробие в правителствения сектор на САЩ, където по-рано доминираше BlackBerry. Освен мащабни инвестиции в производство и маркетинг, компанията привлече топ мениджъри от BlackBerry, създаде подразделение за корпоративни клиенти и започна сътрудничество с външни разработчици на софтуер с цел подобряване на сигурността на устройствата си.

В частност, мобилните устройства на Samsung за ФБР и Военно-морския флот на САЩ ще се доставят с Android-решението KNOX, което е разработено именно с цел да повиши сигурността на гугълската операционна система.

Коментар