Apple потвърди за хакерската атака

Хакерска атака извади от строя сайта за разработчици на Apple

Хакерска атака извади от строя сайта за разработчици на Apple

Apple потвърди, че сайтът й за разработчици на приложения Apple Developer е бил атакуван от хакери през миналата седмица.

В четвъртък неизвестно лице е опитало да получи персонална информация за регистрираните на сайта разработчици.

Важната информация е била кодирана и достъпът до нея затворен, уточнява Apple.

Компанията обаче не изключва вероятността хакерът да е получил достъп до имена и имейл адреси на някои разработчици, се казва в официално изявление от Купертино. Застрашени са били само акаунти на разработчици. Платежната информация за потребителите е останала незасегната, уточнява Apple.

Уеб сайтът Apple Developer е предназначен за разработчици на приложения за платформи iOS и OS X. В него има инструменти за създаване на приложения, документация и предварителни версии на операционните системи iOS 7 и OS X Mavericks, работата по които още не е завършена.

Освен това сайтът позволява провеждане на тестове на външни приложения, регистриране на устройства за тестване на нови версии на операционната система и управление на сертификати, потвърждаващи авторството на приложенията.

Apple призна за хакерската атака три денонощия след началото й. През това време на сайта се показваше служебно съобщение, че е в процес на техническа профилактика. Компанията поясни, че й е било необходимо време, за да разбере до какви данни са получили достъп хакерите.

Коментар