Philips изненада анализаторите с утроена печалба

Philips върви по верен път, коментираха анализатори резултатите на компанията

Philips върви по верен път, коментираха анализатори резултатите на компанията

Холандската компания Royal Philips Electronics NV обяви трикратно увеличение на чистата печалба за второто тримесечие на годината.

Производителят на битова и потребителска електроника, както и на решения за здравеопазването, отчете приходи в размер ва 5,65 милиарда долара за периода април-юни, което е ръст с 3% спрямо второто тримесечие на 2012 г.

Чистата печалба на Philips за отчетния период възлиза на 317 милиона евро, в сравнение със 102 милиона евро година по-рано.

Анализаторите очакваха печалба от 262 млн. евро при приходи от 5,596 млрд. евро, предаде Ройтерс. Компанията постига тези резултати, благодарение на мерките за икономии и повишаване на ефективността, включващи съкращаване на персонал, продажба на активи и фокусиране върху ключови дейности.

В момента Philips изпълнява програма за съкращаване на 6700 работни места и намаляване на разходите с 1,1 млрд. евро към 2014 г. Според анализатора Ханс Слоб от Rabobank, холандският производител върви по верен път, а ефектът от реализацията на програмата ще се окаже по-голям от очаквания.

Коментар