SAP Labs обучи студенти да пишат облачен софтуер

Стотици студенти преминаха двуседмично обучение по писане на облачен софтуер в SAP Labs България

Стотици студенти преминаха двуседмично обучение по писане на облачен софтуер в SAP Labs България

170 студенти от Технически университет-София проведоха лятна практика в SAP Labs България. В рамките на две седмици студентите разработиха софтуерни приложения и ги качиха на облачната платформа на компанията.

„Виждам нови знания, умения и мотивация у студентите и голяма промяна за тези две седмици”, коментира заместник-деканът по Учебна дейност профил “Бакалаври” на Факултета по компютърни системи и управление (ФКСУ) доц. Даниела Гоцева. Тя се надява в бъдеще университетът да реализира още успешни проекти със SAP Labs България.

Краят на лятната практика сложи своеобразен край и на академичната година за SAP Labs България. Компанията обучи повече от 500 студенти, реализирайки курсове във ФКСУ на Технически университет – София, Факултета по математика и информатика и Стопанския факултет на Софийския университет.

„Курсовете, които реализираме в университетите, се водят от наши служители-доброволци”, поясни Пламен Тилев, изпълнителен директор на SAP Labs България. По неговите думи, специалистите на компанията имат силна мотивация да предадат знанията си на студентите и така да повишат качеството на българското ИТ образование.

Коментари по темата: „SAP Labs обучи студенти да пишат облачен софтуер”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Естествено аз съм за новите ИТ технологии, които по принцип са предназначени да улесняват все повече ежедневната дейност на хората, но един съвет към тези студенти няма да бъде излишен:
    – пишейки облачен софтуер, да не забравят едно от основните послания на Оруеловия герой Уинстън, което перифразирано може да се изрази и така – принципът на конвейра все повече превръща хората в придатък на технологията.

Коментар