VMware расте от дългосрочни договори за лицензи

VMware надмина очакванията на анализаторите за второто тримесечие

VMware надмина очакванията на анализаторите в отчета си за второто тримесечие

VMware, най-големият доставчик на софтуер за виртуализация, обяви финансови резултати за второто тримесечие, които превишават очакванията на анализаторите. Приходите и печалбата на компанията растат по-бързо от прогнозите, благодарение на дългосрочни договори с клиенти.

В периода април-юни чистата печалба на VMware е нараснала с 27% на годишна база и възлиза на 244,1 млн. долара, или 57 цента на акция. Приходите на софтуерния разработчик бележат ръст от 11% до 1,24 млрд. долара, при очаквани 1,23 млрд. долара от анализаторите, предаде Блумбърг.

Контролният пакет акции на VMware държи EMC. Компанията създава софтуер, който позволява пускане на няколко операционни системи едновременно и превключване между тях с помощта на комбинации от горещи клавиши. Клиентите на VMware подновяват покупката на дългосрочни лицензи, което дава увереност на инвеститорите в бъдещите приходи на компанията.

Започнал е нов цикъл на обновяване на корпоративните лицензи за софтуер, коментира анализаторът Ебхей Лабма от Mizuho Securities. Обемът на поръчките към VMware възлиза на 1,45 млрд. долара, докато по-рано анализаторите очакваха поръчки за лицензи в размер на 1,25 млрд. долара.

VMware очаква приходите й да достигнат 1,27-1,30 милиарда долара през третото тримесечие, при прогноза на анализаторите от 1,28 млрд. долара. Като цяло за годината, компанията се надява на приходи в размер на 5,12-5,26 млрд. долара, при прогнозни 5,17 млрд. долара.

Коментар