Многочасов срив в сървъра за активация на iPhone

В продължение на часове вчера потребители на iPhone  не можеха да активират своите устройства

В продължение на часове вчера потребители на iPhone не можеха да активират своите устройства

Сървърът на Apple, отговорен за активацията на iPhone, излезе от строя за няколко часа вчера. Тази сутрин работата му беше възстановена, предаде CNET.

За проблема алармираха потребители на iPhone в Twitter, в официалния форум на Apple и други интернет ресурси. Невъзможно е било активиране както на нови айфони, така и на устройства след процедура на възстановяване.

iOS устройствата на Apple трябва да се активират след покупка или възстановяване. Активацията е необходима, за да бъде потвърдена истинността им за работа с услугите на Apple.

Сривът в сървъра на Apple е продължил три часа, твърди MacRumors.com, позовавайки се на информация от оператора AT&T. Някои потребители обаче съобщават, че в продължение на 6 часа не се могли да активират своите айфони.

Подобен проблем са изпитали и потребители на други епълски устройства, вкл. iPad и iPod touch. Не е ясно обаче дали това е свързано с неработещия сървър за активация.

Два пъти в рамките на една седмица потребителите на Apple се натъкнаха на проблеми с достъпа до услуги на компанията. Миналия четвъртък беше хакнат сайта за разработчици Apple Developer.

Досега Apple e продала около 600 милиона iOS устройства, вкл. iPhone, iPad и iPod touch. Първият iOS продукт, iPhone, излезе на пазара през 2007 г. и също изискваше активация.

Коментар