Apple иска по $30 от всеки смартфон на Samsung

Apple се надява продажбите на смартфони Samsung да й осигурят постъпления от 1 милиард долара

Apple се надява продажбите на смартфони Samsung да й осигурят постъпления от 1 милиард долара

Apple заяви претенция към приходите от смартфони с марката Samsung. Компанията от Купертино иска такса от всяко продадено устройство на корейския й конкурент в размер на 30 долара, съобщи AndroidAuthority.com.

Бизнесът с таблети на Samsung също е потенциален източник на приходи за Apple, като претенцията там е за 40 долара на брой. Исканията на Apple са залегнали в крослицензионно споразумение, което адвокатският екип на Тим Кук е предложил на Samsung.

Подобни отчисления обаче се възприемат от Samsung като прекомерно високи и на този етап корейският производител отказва да подпише споразумението.

Разчетите на Apple показват, че пасивният доход на компанията от продажби на флагмана Galaxy S4, както и на други смартфони на Samsung, може да достигне 1 милиард долара.

Засега няма ясни индикации как ще се развие патентният спор между двете компании. Нито една от страните не е близо до съдебна победа или споразумение, което я облагодетелства. Въпреки острите различия, Apple продължава да разчита на Samsung като основен доставчик на процесори за мобилните й устройства.

Коментари по темата: „Apple иска по $30 от всеки смартфон на Samsung”

добавете коментар...

  1. Saevar

    по4ват да ми лазят по нервите тея от ябълката…… ше ги DoS-на за няколко дена барем и други се присъединят 🙂

  2. бобо

    Тия са ‘бахти и лакомата компания:-) 🙂 🙂 евала:-) 🙂 🙂

Коментар