ИТ ще внасят ред в детските градини

Сирма Солюшънс, основното бизнес-звено на Сирма Груп АД, започна изграждане на система за управление на детските градини. Проектът, обявен на търг по ЗОП, обхваща територията на Столична община и ще стартира на 1 януари, 2008 г.

ИТ решението ще позволи на всички родители в София да се информират директно в Интернет за свободните места в детските градини. Родителите ще записват децата си онлайн, без да се редят на опашка, без да “плащат или даряват пари за прием” на директорите, съобщиха от компанията.

Системата ще гарантира справедливо класиране и прозрачност на записванията с обективни критерии, без възможности за пренареждане, уверяват от компанията. Столичани ще могат да правят справки и изчисления за дължими такси в реално време,  да проверяват посещаемостта, възможностите за пренасочване в друг квартал или в специализирана детска градина и т.н.

Системата ще дава също представа за управлението на детските кухни, за предвижданият и реален порцион за хранене на децата.

Очакват се над 2 000 родители да запишат децата си онлайн в първите дни на януари. Тестването ще отнеме 1-2 седмици, уточниха от компанията.

Коментар