Мусала Софт спонсорира семинар на Българската асоциация за качество на софтуера

20-06-2006 – Мусала Софт
Мусала Софт спонсорира семинар на Българската асоциация за качество на софтуера
На 17 юни в Best Western Хотел Сити се проведе семинар, организиран от Българската асоциация за качество на софтуера (BSQA) на темаАвтоматизирано тестване на софтуер. Спонсори на събитието бяха софтуерните фирми Мусала Софт и Sciant, а партньор в подготовката на събитието – Българската асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС).
Целта на семинара бе да се представят на публиката, предизвикателствата, позитивите и негативите, свързани с внедряването на системи за автоматизирано тестване на качеството в водещите софтуерни компании в България. Като лектори се включиха представители на фирмите Мусала Софт, Rila Solutions, Tello и Tumbleweed Communications. 
Боян Ватев от Мусала Софт изнесе презентация на тема „Автоматизирано тестване с IBM Rational Functional Tester”. След теоретичното запознаване с продукта на IBM, Ватев направи и демонстрация в реално време на възможностите му, неговите силни и слаби страни, и даде ценни съвети и препоръки, придобити от реалния си опит.
„Автоматизираното тестване е широко използвано в най-добрите компании по света и препълнената зала доказа, че поставената тема отразява съвременните нужди на софтуерната индустрия у нас. Радваме се на големия интерес и на възможността да споделим натрупания дългогодишен опит на Мусала Софт в тази област с колегите от бранша” – заяви Цветелина Ковачева, QA мениджър на Мусала Софт.

Коментар