HP пусна на пазара над 100 нови продукта

HP пусна на пазара над 100 нови продукта
Предложенията са насочени към домашния офис
20-06-2006
Подсилвайки своя ключов бизнес в технологиите за обработка на изображения и печат, HP пусна на пазара над 100 нови продукта, насочени към дома и домашния офис, съобщиха от корпорацията.
Сред новите обявления са шест HP Photosmart принтера и мултифункционални устройства, базирани на мащабируемата технология за печат на HP. Тези устройства постигат най-високите скорости на печат на ниска цена (от 129$), посочват от компанията.
HP пуска и принтер със сензорен дисплей за изображения, HP Photosmart D7360, който е лесен за използване и дава професионално качество на печат в домашни условия. Друг нов продукт е първият в бранша компактен фотопринтер, HP Photosmart A716, с възможност за съхраняване на до 4000 снимки, съобщава HP.
Компанията обяви още четири нови ултракомпактни цифрови фотоапарата. Два от тях включват HP режим на снимане със стабилизиране на изображението, с който се избягват размазани снимки. Водещ в продуктовата линия е 10-мегапикселовият HP Photosmart R967 с 3-инчов дисплей, устойчив метален корпус и изящен сребрист дизайн. Така HP вече разполага с най-широкото портфолио фотоапарати с вградено отстраняване на ефекта “червени очи” на цена под $500, заявиха от компанията.
В допълнение, HP представи нови версии на мастилниците HP 57 и HP 78, наречени сега HP 57+ и HP 78+. Те работят със съществуващите HP принтери, но вече са с HP Vivera мастило, за да възпроизвеждат ясен текст и снимки, които издържат с до 50 години повече в сравнение с другите оригинални HP мастила.
Компанията също продължава и с инвестициите в усъвършенстване на студията HP Halo Collaboration Studio. Клиентите вече могат да свързват едновременно няколко студиа и да използват преводачески услуги за над 150 езика – включително жестомимичния език – само за секунди след заявката.
Наскоро стартираният Halo бизнес стабилно се разраства с привличането на няколко корпоративни клиенти, сред които AIG Financial Products Corp., BHP Billiton и General Electric Commercial Finance. Те се присъединиха към досегашните клиенти AMD, DreamWorks Animation, Pepsi Co. и други.
$1.4 милиарда са инвестициите на HP в мащабируемите технологии за печат, става ясно от изказване на Вьомеш Джоши, изпълнителен вицепрезидент на Групата за обработка на изображения и печат в HP. Компанията затвори кръга от решения за цифров печат, като предлага всички услуги в тази област – от изработката на пощенска картичка до билбордове. Исторически момент за HP е и продажбата на 100-милионния HP LaserJet принтер.

Коментар