Краят на Windows XP може да оживи РС пазара

РС индустрията очаква ръст на продажбите, в резултат на спиране на поддръжката на Windows XP

РС индустрията очаква ръст на продажбите, продиктуван от изтичащия срок за поддръжка на Windows XP

С наближаване на срока за спиране на поддръжката на Windows XP пазарът на персонални компютри може да „живне”, прогнозират анализатори.

Microsoft отдавна обяви, че ще прекрати поддръжката на най-популярната си операционна система през април 2014 г. Очаква се този ход да стимулира търсенето на нови РС в корпоративния сектор, пише digitimes.com.

Най-голяма изгода от раздвижването на РС пазара ще извлекат производители като Hewlett-Packard и Dell, които имат силни позиции в корпорациите. В последните си тримесечни отчети двете американски компании съобщиха за подобрени продажби на РС.

Очаква се също по-агресивно настъпление от страна на тайванските гиганти Acer и Asus, според източниците на digitimes.com. В момента бизнес лаптопите формират 10% от общите продажби на мобилни компютри на Acer, докато при настолните РС този показател е 50%, съобщава мениджър от корпоративното подразделение на компанията. През 2014 година Acer очаква 20-30% ръст на продажбите в корпоративния сектор.

Коментари по темата: „Краят на Windows XP може да оживи РС пазара”

добавете коментар...

  1. Cccc

    Аз мисля че с боза 8 пазара ще умре

  2. Потребител

    Очевидно тук доминират корпоративни интереси, съответни анализи на съответни сегменти от ИТ-пазара в глобален мащаб, такива на техни патрньори и на техните конкуренти в бранша и т.н.
    Кои сме ние от BG че ще им даваме съвети, но защо не удължат поддръжката Windows XP с още една година например – пак по техни данни през 2011 60% от корпоративните PC са на Windows XP. Така или иначе, каквото и да се говори за Windows XP, тя си остава една от най-популярните и устойчиви ОС за PC за нашите географски ширини.
    Според мен това би бил успешен стратегически ход от страна на Microsoft.
    Както се казва в такива случаи why not?

  3. :)

    “Корпорациите вече планират подновяване на компютрите си”

    …да…ама не и в тази страна (България) 😉

Коментар