iPhone дебютира на европейския пазар на 9 ноември

От 9 ноември телефонът от ново поколение iPhone ще се продава във Великобритания и ще работи в мрежата на оператора O2, съобщи Стив Джобс на пресконференция в Лондон.
Устройството ще струва 269 паунда и няма да има 3G възможности. Абонаментните планове на O2 са с ангажимент за минимум 18 месеца и ще струват 35, 45 и 55 паунда месечно, според включените минути. Всеки план включва неограничен пренос на данни през EDGE.
iPhone, поддържащ 3G, ще се появи по-късно догодина, уточни Джобс, когато бъдат решени проблемите с електрическата консумация на радио-чипа. Според шефа на Apple въвеждането на 3G намалява времето за автономна работа на телефона до 3 часа от сегашните 8 часа разговори, което е недопустимо за устройство, използвано за аудио и видео плейър и за браузване в интернет.
Вместо 3G, абонатите на O2 ще имат безплатен достъп до 7000 wi-fi точки на Острова, обяви шефът на O2 Матю Кий.
Джобс отклони въпросите за дебюта на iPhone в други европейски страни. По непотвърдена информация iPhone ще се продава във Франция с оператора Orange и в Германия с T-Mobile. Анонсът за Франция може да бъде направен на откриването на изложението AppleExpo в Париж на 25 септември.

Коментар