I.R.I.S. представи тенденциите в развитието си за първата половина на 2007

Стратегията на I.R.I.S. е да подсигури позицията на Групата като главен играч на пазара „Документи към Познание“ в Европа и в света. Тази цел включва разширяване и консолидиране на продуктовата гама на I.R.I.S. и подобряване на покритието на международните продажби, съобщиха от „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (www.bsd.bg) – дистрибутор на продуктите на I.R.I.S. за България.
От финансова гледна точка, целта обявена от мениджмънта за 2007 г. е да се продължат усилията за подобряване на доходността, което би трябвало да се изрази в приемливо увеличение на приходите и увеличение на оперативните резултати, а също така и в нетните резултати.
Силен растеж през първата половина на 2007 г., добри изгледи за цялата 2007 г.
Пълните резултати за първата половина на 2007 г. ще бъдат обявени на 20 септември 2007 г. веднага след приключване на одита. Междувременно компанията предоставя предварителна информация ограничена до продажби и брутни приходи (брутен приход = продажби – разходи при продажбите).
Етиен Ван де Кирхов, главен изпълнителен директор на I.R.I.S. Group казва: “Засега можем да обявим, че през първата година на 2007 г. I.R.I.S. е постигнала продажби за над €39 милиона, които са по-високи от тези за 2006 г. Брутният приход – истинският индикатор за растежа на компанията – е повече от €21.5 милиона, което е с около 18% повече от този за същия период на предходната година. Тези отлични първи шест месеца се дължат на добрия успех на подразделенията за софтуер (Продукти и Технологии) и интегрирани решения (Професионални Решения). Този растеж се отнася за Интелигентното Разпознаване на Документи (IDR: Intelligent Document Recognition), Електронното Управление на Документи и Архивиране (ECM: Enterprise Content Management), а също така и на инсталирането на комплексни IT инфраструктури (ICT). За тази първа половина на годината, растежа в брутните приходи ще има голяма роля за увеличението в оперативната доходност и нетната печалба.
Пиер Де Мюлинер, президент и главен изпълнителен директор казва: “Анализа на нашите документи за продажбите в края на юли 2007 г. и изгледите за останалата част от годината, като цяло са основа за оптимизъм и потвърждават нашия бизнес план. По време на специално събитие организирано за пресата и нашите партньори, скоро I.R.I.S. ще открие голям брой нови продукти, които би трябвало да направят продажбите до края на годината изключително успешни. В допълнение, увеличението на капитала с €10 милиона от Ackermans & van Haaren and Compagnie Nationale a Portefeuille на 15 юни 2007 дават на I.R.I.S. допълнителни ресурси, които да подсилят нашето портфолио от технологии и решения и да спомогнат за предприемане на инициативи за международен растеж, с възможност за придобивания на други компании и продукти. В средни срокове, експертната подкрепа на тези два престижни акционери, които ще се присъединят към нашия борд, ще бъдат ключова предпоставка за успеха на политиката за растеж на I.R.I.S. за години напред.”

Коментар