БТК ГРУП предприе промени в организационната си структура

Българската телекомуникационна компания и всички останали нейни дъщерни дружества (БТК ГРУП) са в процес на в организационната си структура. Целта е Групата да се превърне в ориентиран към клиентите телеком и важен фактор в телекомуникационния пазар в страната, гласи официалното съобщение от компанията.
Промените влизат в сила от 1 октомври 2007, като процесът по интеграция в различните направления може да продължи до 1 март 2008. Всички мениджъри ще изпълняват настоящите си задължения и ще управляват функциите си, докато промяната се осъществи.
Новата управленска структура не е свързана с промяна в броя на служителите от различните структури, както и с преподписването на договорите им от една компания с друга, с изключение на служителите от "Информационни технологии" на vivatel, уточниха от компанията.
Постът Главен финансов директор заема Елена Георгиева, която ще отговаря за дейностите счетоводство, трежъри, контролинг, снабдяване, логистика и автопарк и "Управление на риска". От 1-ви март 2008 "Измами и контрол на приходите" също ще преминат под нейно ръководство.
Ивайло Йосифов става Главен директор "Информационни технологии" и ще отговаря за всички процеси, свързани с "Информационните технологии" в БТК ГРУП. Като резултат от това от 1-ви януари 2008 "Информационните технологии" на vivatel стават част от Груповата структура.
Друга промяна в управленския екип е оптимизирането на структурата, която е на пряко подчинение на Главния изпълнителен директор.
От 1 октомври се създава и ново звено за инвестиционните проекти на БТК ГРУП, което обединява всички дейности, непряко свързани с телекомуникационния бизнес на компанията. Звеното ще се управлява от Ричард Клег. Това са Национално управление "Радио и телевизионни станции" (НУРТС), Международни кол центрове, Недвижимите имоти, в които няма телекомуникационно оборудване, както и съвместният проект с Bedminster – Golden pages.
Отделите по "Обслужване на клиенти" на БТК и vivatel се обединяват под ръководството на Ричард Шиърър, Изпълнителен директор на vivatel, който ще продължи да отговаря за дистрибуционните канали за продажби на дребно в БТК ГРУП. В резултат на плана за консолидацията не се очаква промяна в числеността на персонала.
Подобрява се управлението на техническите съоръжения. От 1-ви януари 2008 към досегашните звена, които се управляват от Главен директор "Експлоатация и архитектура на фиксираната мрежа" Севдалин Станев, се добавя и управлението на собствеността, свързана с телекомуникационния бизнес.
Всички останали неспоменати функции остават с непроменени структури. Мобилният оператор vivatel продължава да съществува като отделно юридическо лице със собствена търговска марка, уточняват от БТК.

Коментар