HP ще си връща първото място при лаптопите

HP може да си върне лидерството на лаптоп пазара, благодарение на поръчки от Индия

HP може да си върне лидерството на лаптоп пазара, благодарение на големи сделки в Индия

HP очаква ръст от 15-20% в продажбите на лаптопи през третото тримесечие на годината. В същото време Lenovo може да отбележи спад в рамките 7-9% през Q3 спрямо второто тримесечие.

Подобно развитие ще позволи на компанията от Пало Алто, Калифорния да си върне първото място в сегмента, което й бе отнето от Lenovo през Q2 2013, съобщи Digitimes.com.

Китайската компания стана най-големият производител на лаптопи с дял от 16,7%, докато HP държи 16,4% у HP, по данни на IDC, или 16,3% според Gartner, за второто тримесечие.

Ръстът в доставките на HP през третото тримесечие ще бъде обусловен от правителствени поръчки. Компанията спечели сделка за доставка на 1,5 милиона лаптопа за образователния сектор в Индия и има добри шансове за успех в още два търга за доставка на 2 милиона лаптопа за нуждите на местното самоуправление.

В момента HP си партнира с три тайвански ODM производители на лаптопи. Quanta Computer и  Wistron изпълняват поръчки за потребителския сегмент, а Inventec произвежда бизнес лаптопите на HP.

Коментари по темата: „HP ще си връща първото място при лаптопите”

добавете коментар...

  1. Ivan

    HP са ръчкани от Microsoft, за да си продават новите виндоуси.

Коментар