Поликомп – най-голям ИТ дистрибутор за 2012 г.

Поликомп си партнира с десетки световни производители

Поликомп си партнира с десетки световни производители

Юли, 2013 – Българският ИТ дистрибутор Поликомп запази лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в страната и през 2012 година. Класацията се извършва на база реализираните приходи и отчетените финансови резултати за 2012.

Това е безспорен успех за компанията, която 13 поредни години е на челно място в класацията на IDG като ИКТ дистрибутор №1 в България и е сред водещите фирми в този сектор.

„Всяка година добавяме нови аспекти и нюанси в своята дейност, като основният ни фокус са нуждите на нашите партньори – дилъри и производители”, сподели Надежда Генова – Главен оперативен директор в Поликомп. “Нашата дългосрочна цел е да развиваме пазара на ИТ в България като подпомагаме дилърите си в предлагане на по-високо ниво на обслужване на своите клиенти и намиране на точните решения, от които имат нужда за развитието на своя бизнес, предоставени в максимално кратък срок. За постигането на тази цел всяка година обогатяваме не само продуктовото си портфолио, но и услугите, които предлагаме на нашите партньори – от безплатни обучения на дилърите до осигуряване на търговска подкрепа на локално ниво в по-големите градове в страната, както и оптимизиране и автоматизация на процесите по поръчване и доставка на стока”.

Само през изминалата година Поликомп подписа 4 нови договора – с Cisco, Kaspersky Lab, ZyXEL и VMwarе. Новите партньорства допринесоха за допълнителни възможности за бизнес, както и за по-цялостното и гъвкаво обслужване на партньорите на компанията.

Един от най-ценните ресурси на дистрибутора е екипът от млади и ентусиазирани професионалисти, отворени към новости и предизвикателства, които са дългогодишни служители в компанията и непрекъснато подобряват своята квалификация, за да осигуряват възможно най-доброто качество на обслужване на своите клиенти и партньори. Инвестирането в развитието и повишаването на професионализма на персонала е един от приоритетите на Поликомп. Разрастването на компанията, независимо от тежката икономическа и политическа криза в страната, и запазването на лидерската й позиция през последните години я нареждат сред най-успешните ИКТ компании в България.