Писалка-скенер спестява набора на текст

Нови USB писалки-скенери за текстово разпознаване вече са достъпни на пазара от компанията I.R.I.S. Group. Гамата IRISPen 6 идва с подобрен софтуер за OCR (оптично разпознаване на символи) и много нови много възможности, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Набирането на текст от хартиени документи често е нужна, но много дълга и времеотнемаща задача. IRISPen дигитализира мигновено информацията, която се съдържа в хартиените документи.
Като използва USB за захранване и връзка, IRISPen заменя ръчната работа по текстонабиране със сканиране. Печатният текст и изображения се прехвърлят във всяка приложна програма, до текущата позиция на показалеца.
I.R.I.S. добавя множество нови функции, включително помощник, който позволява на потребителите да създават три различни профила. Друго нововъведение е поддръжката на повече езици за разпознаване.
Подобрени са OCR способностите на продукта и интерфейсът. В допълнение, чрез обединение на технологията със специализирания софтуер за преводи @Prompt Office 7, IRISPen Translator 6 предоставя и разширени способности за превод – вече са налични до 11 езикови двойки.
Продуктът ще е от полза за потребители, които трябва да пренабират информация, за студенти в библиотеки и в други случаи, когато е необходимо вмъкване на печатен текст. Решението спестява копиране или сканиране на целия документ, или пък водене на бележки на ръка, които след това да се въвеждат като печатен текст. IRISPen 6 сканира текста и го вмъква във всяка приложна програма под Windows или Mac.
Продуктът е достъпен в няколко версии. IRISPen Express 6 с препоръчителна цена на дребно 129 евро без ДДС (по информация от дистрибутора) e интуитивен и лесен за използване. Версията IRISPen Executive 6 с цена 199 евро предлага разширени функции, а IRISPen Translator 6 (149 евро) се явява мощно решение за разпознаване и превод на текст за ежедневна употреба.

Коментар