Българска ИТ фирма получи сертификат за качество на НАТО

Софтуерната компания ТехноЛогика получи сертификат на НАТО за съответствие на системата за управление на качеството със съюзната публикация AQAP 160, съобщиха от българската фирма. Сертификатът беше връчен на  Огнян Траянов, управител на ТехноЛогика, от заместник-министъра на отбраната Спас Панчев, съобщава компанията в IT in The Press.
Стандартът AQAP 160 е съюзна публикация на НАТО за осигуряване на качеството и се отнася до софтуерни продукти и системи, свързани с военната промишленост и националната сигурност. Документът утвърждава съответствието на системата за управление на качеството на ТехноЛогика с изискванията на НАТО и удостоверява, че компанията е покрила високите стандарти на Алианса по отношение на дейностите, свързани с разработка и доставка на софтуерни продукти и услуги.
НАТО AQAP 160 дава възможност за разработка на проекти за военните структури на държавите, членуващи в Алианса. “Притежателят на този сертификат е равностоен икономически партньор в световен мащаб", каза заместник-министър Панчев.
“Сертификатът е практическото доказателство за развитието на софтуерната индустрия в България", коментира Пламен Вачков, председател на Държавната агенция по информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Коментар