Фестивалът Future Shorts дебютира в България с подкрепата на vivatel

Международният ежемесечен фестивал за късометражно кино Future Shorts прави своя дебют в България с подкрепата на vivatel. Събитието стартира на 20 септември 2007 г., от 21:00 часа, в столичния клуб "Грамофон" и включва 11 късометражни филма. Програмата на фестивала предлага селекция от некомерсиални игрални и анимационни филми, създадени от автори от различни страни.
Идеята на фестивала, който се провежда в общо 19 страни от целия свят, е да предложи алтернативно филмово преживяване, съпроводено от различни мултимедийни изяви, а международната филмова мрежа Future Shorts организира кино събития, които въздействат на зрителя чрез прожектирането на късометражно кино в нестандартна обстановка и пространства.
vivatel подава ръка на събития, които са важни за развитието на културния живот в страната, а кино изкуството е едно от най-значимите явления в съвременния свят”, сподели мениджърът немедийни комуникации на мобилния оператор Лора Ханджиева. „Уверени сме, че един от най-известните кинофестивали в света ще донесе много приятни емоции за всички почитатели на киното в България”, допълни още тя.
Освен изключителната селекция от качествено кино, организаторите ще съчетаят откриването на фестивала и с професионално театрално присъствие и качествена музика. Така премиерата ще бъде съпроводена от музиката на “Naria Inri Magaria” и на DJ Стоян от Magrathea.

Коментар