М-Тел обяви алтернатива на домашния телефон

М-Тел стартира на пазара реална, по думите на оператора, алтернатива на домашния телефон. При месечна такса от 9.90 лв. тарифата М-Тел ФИКС International включва 50 безплатни минути към всички фиксирани мрежи у нас и още 100 минути – към стационарни телефони в 25 европейски страни, Израел и Турция и към фиксирани и мобилни абонати в САЩ и Канада.
Клиентите на М-Тел ще могат да ползват екстрата в движение, директно от мобилния си телефон, независимо в коя точка на страната се намират, уточниха от оператора.
С новата тарифа, която влиза в сила от понеделник, 24 септември, абонатите на мобилния оператор получават възможност да говорят на цена под 10 стотинки за минута със САЩ, Канада и фиксирани мрежи в Европа. За сравнение – най-ниската цена за обаждане в чужбина за абонат на фиксирана мрежа – например от телефон на БТК, към страна от най-близката 1 зона, е 18 стотинки за минута, посочиха от оператора. Освен това, за да се възползват от нея, клиентите на БТК заплащат месечна такса от 13.80 лв за домашен и 21.60 лв – за бизнес абонат, уточниха от М-Тел.
Освен безплатните минути, новият тарифен план дава възможност на абонатиет да говорят за 9 стотинки на минута с един избран номер от мрежата на оператора. Разговорите към останалите клиенти на М-Тел се таксуват по 29 стотинки, а цената за минута към останалите мобилни мрежи у нас е 39 стотинки. След изчерпване на безплатните минути, обажданията към фиксирани мрежи у нас ще се тарифират по 15 стотинки на минута.
М-Тел предлага алтернатива на домашния телефон и на клиентите си, които не говорят често с чужбина. Срещу 6.90 лв. месечно те могат да се възползват от преференциалните цени на М-Тел ФИКС и да говорят 50 безплатни минути към всички фиксирани оператори у нас.

Коментар