Лансират нов стил на автомобилния интериор

Компанията Джонсън Контролс показа прототип на кокпита на автомобила от близкото бъдеще по време на международното изложение във Франкфурт. Отличителна особеност на новия дизайн е уредът, отчитащ скоростта, който е по-лек и по-рентабилен от конвенционалните решения, като позволява по-оптимално оползотворяване на пространството над оста на стрелката. Така централната част на скоростомера може да бъде използвана за визуализация на друга помощна информация за водача, без да пречи на добрата видимост.
Освободеният дизайн на централния информационен дисплей на автомобилното табло налага нови стандарти, посочват от компанията. Благодарение на различния начин на интегриране в таблото (без рамка), за първи път могат да се използват нови форми на повърхнината на дисплея. Обикновеният правоъгълен дисплей се трансформира чрез странично-разположените светoдиодни индикатори и предлага изцяло нови решения в интериорния дизайн.
Пътникът също ще получава индивидуална информация в тази кола на бъдещето. Джонсън Контролс налага новата тенденция за интегриране на TFT дисплей с висока резолюция в автомобилното табло от страната на пътника. Допълнителните странични светодиодни индикатори създават впечатление за по-широк дисплей и му придават оригинална форма. Дизайнът се прилага в автомобилите от среден и висок клас.

Коментар