Огън и вода зареждат iPhone на пикник

FlameStower Charger зарежда на батерията на iPhone за около 3 часа в полеви условия

FlameStower Charger зарежда на батерията на iPhone за около 3 часа в полеви условия

Необичайна технология за зареждане на iPhone лансира компанията FlameStower. Създаденият от нея аксесоар може да захрани смартфона с енергия от огъня по време на пикник.

Известно е, че при готвене на огън, голяма част от енергията се губи. Имайки предвид този факт, разработчикът е конструирал термоелектрически генератор, който преобразува топлината в електричество и зарежда батерията на iPhone или други мобилни устройства през USB интерфейс.

Fire FlameStower Charger черпи излишната енергия от готвенето или огъня. От едната страна генераторът е в контакт със специална пластина, която приема топлината, а от другата – с прибор за студена вода. Температурната разлика генерира електричество, което се предава през USB кабела към iPhone или iPad.

Устройството се предлага за сумата от 60 долара, става ясно от сайта на разработчика. Според компанията, пълното зареждане на батерията отнема около 3 часа, или само два пъти повече, отколкото при зареждане от електрическата мрежа.

Коментари по темата: „Огън и вода зареждат iPhone на пикник”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Никъде не са писали за това, че технологията е нова. Или може би са го редактирали.
    Иначе параметрите впечатляват – 3 часа за зареждане. Не мога да си представя пикник в който ще готвя нещо повече от 10 минути. А за такова време по-добре да съм си купил резервна заредена батерия.

  2. Мирчо

    Е как ще е нова? Устройството е изпозлвано в 1936-а година за захранване на лампов радиоприелмник.

Коментар